BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Tikros Provanso žolės

Pasiteiraukite pirmo sutikto pažįstamo - ką jis žino apie Provanso virtuvę. Dauguma pirmiausia prisimins „Provanso žoles”. Natūralu. Džiovintų prieskoninių augalų mišinys, vadinamas „Provanso žolėmis” arba “Provanso prieskoniais” (pranc. Herbes de Provence), -  vertinamas viso pasaulio geriausiose virtuvėse.

„Provanso žolės” nėra nei stebuklas, nei mistika. Tiesiog pranncūzų Provanso provincijai būdingas prieskonių mišinys, kurio sėkmės receptas nesudėtingas: paprasti, bet kokybiški ingredientai, suderinti taip, kad gaunasi sveiki ir skanūs mišiniai. Tradiciniai arba vis nauji variantai. Gurmanišką vakarienę papuošia ir vieni, ir kiti.

 

Sudėtis

 Jei ant pakuočių paskaitysite, kokius prieskonius į „Provanso žoles” (Provanso prieskonius) deda skirtingi gamintojai, aptiksite skirtingų kombinacijų. Tradiciškai šio mišinio pagrindą sudaro rozmarinas, čiobrelis, levanda, raudonėlis ir dašis. Bet gali būti ir daugiau komponentų, pvz., džiovintas bazilikas, čiobrelis, mairūnas, builis, rozmarinas, levandų žiedai, vaistinis kietis, mėta, raudonėlis, gali būti pridėta pankolio sėklų ir kitų pievos augalų.

 

Kaip laikyti

Saugoti patartina sandariai uždarytas ir tamsioje vietoje. Visiškai nėra prasmės per atostogas Prancūzijoje prisipirkti „Provanso žolių” daugeliui metų.

  

Kur naudoti

 Teisingai saugomos, „Provanso žolės” beveik visiems maisto produktams gali suteikti nuostabų papildomą skonį. Be to, gurmanams skatina ir virškinimą. Palaikytos alyvuogių aliejuje, sukuria puikaus aromato žolelių aliejų, kuris tiks pašlakstyti salotoms arba kepsninėje be riebalų keptai žuviai, mėsai ar daržovėms.

„Provanso žolių” ir jūros druskos mišinys beriamas ir verdant paprasčiausias bulves arba makaronus. Kas mėgsta išskirtinumą ir stebina svečius neįprastais deriniais, gali pamėginti dar vieną delikatesą - ledus su „Provanso žolėmis”…

Patiko (4)

Rodyk draugams

Komentarai (1)

Rašyti komentarą

Tavo komentaras