BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Jautiena: steikams ir kitam gurmanų maistui

Jeigu jautiena yra tikrai kokybiška, tai - vertingas maisto produktas. Apie jautieną daug žinojo Vakarų Europos aristokratų rūmų virėjai, iš jautienos ir mūsų laikais visame pasaulyje gaminami nuostabūs patiekalai, o steikams skirta japoniška Kobe jautiena gurmanų vertinama taip, kad už ją mokami didesni pinigai negu už daugelį kitų pasaulio delikatesų…

„Nesugebantieji nusimanančiai kalbėti bent jau apie 12 patiekalų iš virtos jautienos - Vienoje nebuvo priimami kaip savi. Nesvarbu, kad ir kiek pinigų beuždirbtų ar kokį aukštą postą begautų iš paties imperatoriaus”, - tai Austrijos sostinės gyventojo Josepho Wechsbergo prisiminimai iš XX a. pradžios.

Mūsų dienomis steikais (didkepsniais) kai kas vadina net ir kepsnius iš lašišos ar kalakuto mėsos, tačiau

žinovai vieningi - būtent jautienos didkepsnis yra karališka klasė…

Jautienoje randamos naudingosios medžiagos

  • - biologiškai vertingi baltymai 
  • - riebiosios rūgštys
  • - vitaminai A, B1, B12
  • - fosforas, magnis, kalis
  • - cinkas, geležis, selenas

.

Taip pat skaitykite:

Befstrogenas - atgimęs aristokratų patiekalas

.

Patiko (2)

Rodyk draugams

Komentarai (2)

KitokiaFeja2010-04-27 14:20

Man tik idomu kas steika isverte kaip “didkepsnis” :)
Bet uz informatyvuma +1. Buvo idomu paskaityti.

Arturas L.2010-06-29 05:55

Terminą “didkepsnis” atkakliai įvedinėja kalbininkai, nes “steiką” jie laiko nevartotina svetimybe…

Rašyti komentarą

Tavo komentaras